Bosnië

Open Hof'ers in de leeftijd van 2 tot 66 bieden een helpende hand in Bosnië. We bezoeken Mario en Dejana, een echtpaar dat in Vareš praktische hulp biedt en (daardoor) mensen in aanraking brengt met Jezus.

Lees verder
Dienen, bemoedigen en de handen uit de mouwen

Mario en Dejana

Sinds een aantal jaar hebben we als gemeente contact met Mario en Dejana. Zij wonen en werken in Vareš, een dorp in de bergen ten zuiden van Sarajevo. Vareš is een klein dorp, waar veel armoede heerst. Mario en Dejana bieden hier hulp op allerlei manieren. Zij helpen mensen moestuinen aanleggen en kopen een deel van de oogst op om uit te delen. Ze rijden met zieke mensen naar het ziekenhuis in Zenica, dat op een uur rijden van het dorp ligt. Ze stellen voedselpakketten samen voor dorpsbewoners. En, niet in de minste plaats, ze brengen de inwoners van Vareš in contact met Jezus. Er is een kleine kerk van ongeveer 10 mensen in het dorp ontstaan.

 

Wat gaan wij doen?

Allereerst gaan wij naar Vareš toe om Mario, Dejana en hun gemeenteleden te bemoedigen. Je kunt je voorstellen dat het voor hen, in een land met weinig christenen, een indrukwekkend idee is dat er zo veel christenen naar hen toe komen, die dezelfde liefde voor God delen. 

Daarnaast steken we onze handen uit de mouwen. We gaan mee met het bewerken en inzaaien van de moestuinen. We kloven hout voor de winter. We brengen voedselpakketten rond. Kortom: we werken mee met datgene dat Mario en Dejana op dat moment doen. 

 

Acties 

Voorafgaand aan de reis zamelen we door middel van acties en giften geld in om voedselpakketten, medicatie, hout en vervoer naar het ziekenhuis te kunnen geven aan de lokale bevolking van Vareš.

Natuurlijk kun je ook rechtstreeks geven op NL07RABO0338557962 t.n.v. Christengemeente Open Hof naar Bosnië. Of scan daarvoor onderstaande QRcode:

QRcode Bosnie