Gemeenteweekend – Open Hof 12,5 jaar – een terugblik

3 november 2021 Gemeenteweekend – Open Hof 12,5 jaar – een terugblik

Laat ik beginnen met jullie allemaal te danken voor jullie inbreng vóór en tijdens deze dagen.

Of je nu in de organisatie zat, meewerkte of aanwezig was als deelnemer, jullie hebben allemaal ontzettend goed meegeholpen. Hierdoor is het een geweldig mooi weekend geworden. Heel veel dank aan iedereen! Ook een woord van dank aan de camping. De mensen van de camping hebben er mede voor gezorgd dat alles heel goed is verlopen.

De grootste dank is aan onze God en Vader. Heer, wat geweldig dat u dit mogelijk hebt gemaakt. We verlangden ernaar om U te dienen en te eren, om ons te laten aanvuren door de tekst uit Uw Woord: “Laat je aanvuren door de Heilige Geest en dien de Heer” en U heeft geantwoord, U heeft ons geïnspireerd en toegerust. Heel hartelijke dank en eer aan U.

Op vrijdagmiddag kwamen de eerste deelnemende kampeerders in de stromende regen aan op de camping. Iedereen was ondanks dat toch heel enthousiast. De sfeer zat er meteen goed in en het prachtige zwembad verhoogde de gezelligheid tot in de late avonduren. Op zaterdag kwamen meer kampeerders en even later de andere deelnemers. Om 14.00 uur opende Arman Plender de startdagen. Inmiddels waren de geluidstechnici al een paar uur bezig met alle voorbereidingen voor het kindertheater en de praise-avond. Toen volgden de workshops. Er werden taarten gebakken, er was een muziek bijeenkomst, kindertheater Dek   sels, culinaire zaken, voorbereiding van de barbecue en er was een voetbal clinic.

Dit laatste vraagt wat uitleg: Michaël en Joline Abis uit Voorthuizen maken deel uit van FrontLine Global. Zij zetten zich in voor de verspreiding van het Evangelie in Zuid Afrika door middel van voetbal met jongeren. Het is eigenlijk een discipelschaps-project. Ze vertellen jongelui het evangelie en moedigen hen aan om dit door te geven aan anderen jongeren. Onze gemeente wil dit project van harte ondersteunen de komende tijd.

Om 17.30 uur werd de barbecue opgestookt en we werden verwend met een ontzettend lekkere maaltijd!

Om 19.45 uur begon de praise-avond met Reni en Elisa Krijgsman en een deel van de Opwekking Band. Het was een prachtige avond, we hebben gezongen en aanbeden en onze harten werden aangeraakt. Hierna het kampvuur en nog een zwemavontuur weer tot in de late uurtjes.

De zondag begon met een heel gezellig en uitgebreid ontbijt op de camping. Om 8.00 uur stond alles klaar en konden we zo aanschuiven. Daarna kwam de zondagse dienst. Ook werd er afscheid genomen van vertrekkende oudsten, werden nieuwe mensen voorgesteld en hebben we hen Gods zegen toegezongen. Er was een missionaire collecte voor Haïti en voor FrontLine Global. Er waren veel kinderen die allemaal hun eigen dienst hadden.

Toen volgde de lunch met heel veel goede contacten en gezelligheid.

Alles bij elkaar is het te veel om hier op te noemen en we hebben het met z’n allen beleefd als een prachtige start voor het nieuwe seizoen. Ook het organiserend team heeft veel plezier beleefd aan alle voorbereidingen.

En nu? Het gemeenteleven gaat verder en ons gebed is: “Heer ga door met Uw werk in de Open Hof”.

Heb je nog vragen, opmerkingen en/of tips voor een volgende keer, laat het dan vooral weten.

Namens het hele organiserend team,

Wouter Kokee